Friday, 21 November 2014

Blogger UMNO

Tersenyum lebar Gherek bila ada orang email komen blogger/facebooker hebat UMNO tentang katanya blog hantu yang dibuat oleh orang UMNO untuk hentam UMNO.  

Seperti biasa mereka mula menyerang sesama sendiri kerana nak hidup. Mereka tak jawabpun isu yang dibangkitkan tetapi blogger UMNO ni yang syoknya terus serang sesama mereka sendiri.

Kesimpulan gherek amat senang, inilah kalau duit menjadi keutamaan.

Kisah PENUTUPAN atau PENAMATAN OPERASI pasar malam Pantai Johor menarik perhatian. Gherek cadangkan blogger hebat UMNO yang suka menyerang sesama sendiri jawab apa yang nak dibentangkan disini.

PETUTUPAN bukan bermakna pindah ke tempant baru. PENAMATAN juga bermakna tiada perpindahan ke lokasi baru. Seluruh operasi peniaga-peniaga kecil Melayu di sekitar kawasan ini akan ditutup atau tidak dibenarkan berjalan seperti normalnya. Peniaga-peniaga Melayu (majoritinya) menjual barangan mereka disini. Dah berpuluh tahun mereka berniaga disini.

Kenapa nak ditutup? Apakah alasan kesesakan jalan menjadi penyebab utama penutupan? Ini alasan orang bodoh saja. 

Jika berlaku kesesakan jalan pun, tentu ada jalan penyelesaian lain seperti Traffic rerouting atau boleh letak traffic controller disitu dengan sedikit kos tambahan. Atau ada kawalan parking disektar pasar malam.

Semua pasar malam berlaku kesesakan. Lihat Simpang Kuala Kedah. Dah jadi macam kampung Cina, tapi kenapa tiada penutupan berlaku?

Gherek pesan kepada blogger hebat UMNO supaya jawab jer isu yang dibangkitkan. Disebabkan tak tahu nak jawab apa, hangpa tembak menembak kengkawan sendiri. Hahah, mentang-mentang kami blogger pro pembangkang dok diam.

Memang tak senonoh la hangpa! Selamat berantakan sesama sendiri. Yang menang dapat habuan banyak kot?


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

3 comments: on "Blogger UMNO"

Post a Comment